maanantai 13. kesäkuuta 2016

No huh huh

Hellööy! Ihan älytöntä miten nopeasti tuo eka vuosi hurahti. Enää ei olisi kuin kolme vuotta siihen et oon musiikkipedagogi. Huh. Tässä vähän fiiliksiä listattuna ekasta vuodesta:


Mitä tuli tehtyä:

 1. Savonlinnan Erkki Melartinin kamarimusiikkikilpailu oli ehdottomasti vuoden kohokohta. Työskentelin ekaa kertaa laulajan kanssa, ja tutustuin samalla lied-musiikkiin. Opin tosi paljon laulamisesta, kommunikoinnista ja pianon soitosta. Samalla ylitin myös itseni, kun opettelin paljon uusia kappaleita lyhyessä ajassa, ja olin ihan varma etten onnistu. Erittäin kasvattava kokemus.
 2. Osallistuin ensimmäistä kertaa pianon mestarikurssille. Jälleen kerran tiukka aikataulu ja haastavat kappaleet, mutta kokemus oli erittäin antoisa. Sain motivaatiota tehdä pianon D-tutkinnon jo ensi vuonna.
 3. Aloitin laulutunnit ja suoritin siitä perustaso 1:sen. Opettaja on ollut ihan huippu ja kannustava, ja aion ehdottomasti jatkaa laulua mahdollisimman pitkään. Seuraavaksi kohti perustaso 2:sta.
Lisäksi: 
 • Olin ensimmäistä kertaa kuorossa mukana.
 • Tajusin, että minun pitäisi vaihtaa piano-opettajaa ihan jo omaa kehitystäni ajatellen.
 • Varsinkin loppukeväästä sain ihan huikeita lyhyempiä projekteja. Olin roudarina ja kuskina, äänitin/kuvasin kavereiden koe-esiintymisiä, opettelin taas säestyksiä parhaillaan päivän varotusajalla...


Mitä opin:
 1. ÄLÄ JÄTÄ KIRJALLISIA VIIMETIPPAAN. Sain onneksi kaiken tehtyä, mutta onhan se nyt aika ärsyttävää tehdä vielä kesäkuun puolella jotain enkun esseetä (puhumattakaan muista tehtävistä), kun muut ovat nauttimassa auringonpaisteesta. Tämä toimi vielä jotenkuten lukiossa, kun kaiken piti olla valmista jakson loppuun mennessä. AMK:ssa ei vaan enää kannata.
 2. Harjoittelemaan pitää harjoitella. En usko, että olen vieläkään löytänyt sitä omaa harjoittelurytmiäni, mutta uskon, että ensi vuosi on paljon helpompaa ja säännöllisempää sen kannalta.
 3. Ei saa syrjäytyä :D Alkusyksy oli vähän hankalaa aikaa, kun ei vielä tuntenut ketään, eikä aina jaksanut olla harjoittelemassakaan. Onneksi tilanne on nyt aika eri :)
Lisäksi: 
 • Opin, ettei kaikkien tarvitse olla kaikessa pro, kun aloittaa opiskelut. Minäkään en ollut lukenut teoriaa kuuteen vuoteen kun menin tuonne, mutta kun keväällä oli tentti, meitä oli vain 2 jotka pääsivät ekalla kerralla läpi. Oma oppiminen oli jäänyt totaalisen huomaamatta.
 • Game of thrones on hyvä sarja, varsinkin, kun sitä katsoo porukalla. Ollaan menossa tällä hetkellä 5. kaudessa, joten nyt pitää yrittää välttää kaikenmaailman spoilauksia 6. kauden takia :D Muita havaintoja elämästä:

 1. Kuopio on ihana kaupunki. Oon kyllä aina tykännyt Kuopiosta kaupunkina, mutta juuri tähän elämäntilanteeseen se tuntuu vielä erityisen ihanalta paikalta. Saa nähdä mitä mieltä olen sitten, kun valmistuminen lähenee.
 2. Kannattaa hakea tuutoriks, vaikka aluksi ajatus tuntuisikin vastenmieliseltä. Ekat tuutoroinnit on jo takanapäin pääsykoeviikolta, ja oli ihana nähdä jo nyt kuinka kivaa porukkaa meille tulee ensi vuonna.
 3. "Kaikista ei tarvitse pitää, mutta kaikille pitää olla reilu", on lauluopettajalta pöllitty motto. Pitää kyllä niin paikkaansa, ja näin varmistaa että saa just ne oikeat ihmiset ympärilleen :)
 4. Mä oon ollu ihan jäätävän TYHMÄ, kun oon menny tohon kouluun. Hyvä et tiesin ees mikä on pedagogi (pääsykokeisiin asti aattelin sen olevan vaan joku sosiaalinen musiikkiin perehtynyt guruihminen, johon liittyy opetusta. Ei voinu olla vaan yhtä kuin opettaja :D).
 5. "Opetellaan yhdessä" on toinen hyvä motto, jonka pöllin kaverilta. Pätee varsinkin nyt, kun sain kesälle ensimmäisen oppilaani. Ensi vuonna meille tulee jo harjoitusoppilaat, joten tämä on hyvää harjoitusta sitä varten.


Pieni kurkistus mun kotiin. Vielä ne verhot kun joskus hommais :)

Ja lopuksi lomafiilistelyitä:
 • KESÄ! Varsinkin kesä-heinäkuun taite on yhtä juhlaa: ensinnäkin täytän 20 alle parin viikon päästä, ja sitten ei ole montaa päivää kun pitäisi olla Iron Maidenin keikalla Hämeenlinnassa. Siinä päivä lepiä jossain, jonka jälkeen Tuskaan ja mun ekoille metallifestareille. Ja jottei reissaaminen loppuisi tähän, niin 7. päivä vielä Black Sabbath Kaisaniemen puistossa. Jei<3
 • Ja näihin kaikkiin tapahtumiin voitin liput jostain MP-messujen Facebook-arvonnasta. Minähän en koskaan voita mitään? Tämä tietenkin tarkoittaa armotonta raha-asioiden järjestelyä, sillä ruuat, juomat, matkat ynnä muut ostelut ei tule olemaan halpaa hommaa. Siltikin tästä taitaa tulla paras kesä ikinä :)

4 kommenttia: