sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Harvinaisen outo uni

Mä näin tosi outoa unta viime yönä.

Siinä unessa mulla todettiin jokin vakava sairaus, jonka seurauksena tulisin kuolemaan pian. Mulle annettiin jonkinlaista hoitoa, mutta ne lopetettiin melko pian.
Mun kunto alkoi heiketä silmissä: Mä laihduin miltei luurangoksi asti ja musta tuli todella kalpea. Mun hiukset alkoi roikkua elottomina ja hampaitakin tippui suusta. Olin siis todella karu näky. Kaikesta huolimatta mä olin yllättävän levollinen. Halusin vaan nähdä kaikki mulle rakkaat ihmiset ja hyvästellä ne. Muistan miten koko uni oli yhtä odottamista. Odotin hetkeä jolloin voisin sanoa viimeisen kerran hyvästi ja kuolla. Ilmeisesti näin lopulta tapahtui - suljin silmät, sanoin kaikille hyvästi ja kuolin. Tämän jälkeen muistaakseni heräsin hetkellisesti ja jatkoin nukkumista.


Kuolemalle löytyi mm. tällaisia selityksiä netin ihmeellisestä maailmasta:

"Kuolema on syntymisen ohella osa elämän kiertokulkua ja tämän tiedostaminen kohottaa elämänlaatua. Unessa kuolema saattaa kuvata jonkin asian tai vaiheen loppuunsaattamista ja uuden alkua, siirtymistä ehkä uuteen elämänvaiheeseen. Tämä alitajuntainen viesti tai toive muutoksesta voi ilmaantua uniin monien eri symboleiden kautta, tyypillisiä ovat harpisti (kuoleman viestintuoja, taivaallinen musiikki), tiimalasi (ajanmittari), viikatemies (sadonkorjuun aika) tai siunaustilaisuus (päätöksen paikka). Hautaaminen liittyy myös kuolemaan, tämän tyyppiset unet voivat viitata erilaisten piilotajuisten tunteiden tukahduttamiseen tai vaihtoehtoisesti tervetulleeseen vanhoista kaavoista, tavoista tai traumoista irtaantumiseen, niistä luopumiseen." 
"Unen kuolema ei ennusta kuolemaa vaan kuvaa siirtymistä elämänvaiheesta toiseen. Jokin ajanjakso on tulossa loppuunsa ja toinen alkamassa.
Yleensä kuoleminen unessa on positiivinen symboli eli tuleva muutos on muutos kohti parempaa."

Mä en kaikkiin unihömpötyksiin usko, mut uskon, et unet jotka jää mieleen ovat merkityksellisiä. No, tämä sattui olemaan yks niistä.

Viime aikoina on tuntunutkin et siirryn johonkin uuteen. Tai siis se tunne, kun tapahtuu asioita joista suunta on vain eteenpäin. Mulla on just sellainen levollinen fiilis kaikesta, mikä antaa tosi paljon lohtua tulevan suhteen. Tykkään tästä tunteesta ettei ole mitään hätää.

Ja niin kiinnostais tietää, et onks teillä ollut mitään vastaavia univalaistumisia? Uskotteko ylipäätään et unilla olis jokin syvempi merkitys?

...

Sitaatit poimittu täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti