torstai 1. elokuuta 2013

Astetta syvällisempiä mietteitä

En tiedä onko tämä nyt ihan oikea paikka miettiä näitä, mutta perkele, menköön.

Tiedättehän, kuinka paljon asioilla on taipumusta muuttua yllättävän lyhyeen aikaan? Esimerkiksi yhden vuoden aikana ehtii tapahtua kaikenlaista. Niitä muutoksia.
Entäpä sitten, kun niitä muutoksia yrittää ennustaa? Ajattelee, että esimerkiksi vuoden päästä tapahtuu asioita, mitkä eivät juuri nyt ole mahdollisia tai ajankohtaisia. Se antaa syyn odottaa.

Entäpä sitten, kun mikään ei muutukaan? Kaikista luuloista ja uskomuksista huolimatta mitään ei tapahdu. Huomaa, että kaikki on juuri niinkuin ennenkin. Itse jumittaa paikallaan, vain aika virtaa ohi. Sillä hetkellä nämä "sitten kun" -ajatukset tulevat uudelleen ajankohtaisiksi. Sillä kun "määräajan" päättyessä mitään ei ole tapahtunut, toistetaan samat odotukset. Jälleen ajatellaan, että no ensi vuonna viimeistään asiat ovat toisin.

Kun tuo "määräaika" lykkääntyy tarpeeksi usein, jossain välissä yksinkertaisesti loppuu usko tilanteen muuttumiselle, vaikka tietäisikin, että se tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin. Ne päässä olevat "sitten kun" -ajatukset muuttuvat "tuskin silloinkaan" -ajatuksiin, sillä siihen asti on joutunut aina pettymään.

Sitä sitten huomaa, että odotetut ja tapahtumattomat muutokset tuovat mukanaan vain pettymyksiä, siksi mitään ei kannata odottaakaan.

Muutoksia ei pysty ennustamaan, niitä voi vain toivoa. Niihin merkittävimpiin muutoksiin ei taida olla minkäänlaista valtaa. Ne tulevat itsestään ja usein vieläpä odottamatta.

*huokaus*

En viitsi valottaa näiden ajatusten taustoja sen paremmin, mutta päässäni pyörii ajatus "Kuinka kauan vielä?"

2 kommenttia:

  1. Ihan kuin minun ajatukset! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin muuten.. tänhän pystyy yhdistää myös suhun! Syy ja taustat on eri mutta perusperiaate sama! Jännä! ... :)

      Poista